Module 6. IJscarving met Peter Meurders

IJscarving met Peter Meurders van icecarving.nl

Eerste dag van deze module een schitterende dag gehad met ijscarving. Als eerste kregen we een demonstratie van Peter Meurders van icecarving.nl.  Hij toonde hoe hij met een motorzaag binnen een half uur van een gigantisch blok ijs een prachtige zwaan maakte! Ik was zeer onder de indruk van de demo en ik vond de zwaan prachtig geworden. Echt gaaf!

Na uitleg over technieken en met gebruik van een bijtel gingen we aan de slag. We kregen eerst een klein niet helder blok ijs om wat op te oefenen. Even iets anders binnen de patisserie wereld om met een bijtel te staan hakken. Ik was een beetje bang om het hele blok te breken.

Voor de lunch kregen we nog een demo. Dit keer demonstreerde hij stap voor stap hoe een bloemenmandje gemaakt wordt, deze moesten wij na lunch maken. Een uitdaging om dit zelf te doen dacht ik toen.

Peter legde ook uit hoe wij thuis helder ijs kunnen invriezen, ook erg interessant. Of ik ooit iets met ijs ga maken voor een desserttafel? Dat weet ik nog niet.

Na de lunch zijn we met een groot blok helder ijs aan de slag gegaan en binnen een paar uurtjes was iedereen klaar. Van alle mandjes werden foto´s gemaakt met hetzelfde bosje bloemen erin. Best een grappig idee vond ik: een mooie bos bloemen die binnen horen te staan in een ijsmand. Maar het zag er wel mooi uit.

Ik was heel erg blij met het resultaat. Gelukkig ging mijn mand niet stuk tijdens het maken. Ik nam mijn mand mee naar huis in een open koelbox en ging langs een paar vrienden om trots mijn werkstuk te laten zien.

Van tevoren was gezegd dat het mandje niet zo lang zou blijven staan. Daarom heb ik thuis af en toe foto’s gemaakt om te bevestigen hoe lang het bleef staan. Best lang vond ik! Zie tijden in de foto’s beneden.