Module 2. Chocolade. Inclusief een dag masterclass met Jeroen Goossens

Module 2. Chocolade

In deze module heb ik veel geleerd over chocolade, hoe te omgaan met verschillende soorten chocolade en alle spullen die nodig zijn om te werken met chocolade.

We hadden een schitterende chocoladedag met Jeroen en op de laatste dag van deze module mochten we ons eigen showstuk maken. Ik heb toen een ezel met schilderij en palet gemaakt met een ondersteunde bodem. En ook een pot gegoten met een bloem erin. De bloem werd helaas niet als verwacht. Ik hoop door de vervolgcursus van aankomend jaar  beter te worden in het maken van dit type bloemen. Oorspronkelijk was ik van plan om van tevoren een lijstje te maken in een gelatine vorm. Toen het niet goed lukte om de gelatine vorm te maken heb ik  een vierhoekige plaat gegoten met een schilderij  geïnspireerd op Van Gogh gemaakt met vertraagde chocolade. Was ook erg leuk!

Als afscheidskado van mijn oud-collega’s heb ik een marmer werkblad gekregen, wat ik al ontzettend veel heb gebruikt om te leren tableren. Thuis heb ik onder andere bonbons, Star wars chocolade figuren en grote paaseieren gemaakt. Ik ben steeds bezig met uitproberen om chocolade ook als versiering op bijvoorbeeld gedecoreerde verjaardagstaarten te gebruiken, omdat het zo mooi en lekker is. In de Challenge Cup in de laatste module hebben Yvonne en ik bijvoorbeeld ook een boomstronktaart gemaakt met chocolade eromheen in plaats van rolfondant.

Omdat mijn dochter haar spreekbeurt over chocolade hield, zijn we op bezoek naar geweest bij de leuke chocolaterie “Puur Creatie”, in Capelle aan den IJssel waar mijn medecursist Frank werkt. We mochten bovendien een echte cacaoboon lenen voor haar spreekbeurt. Erg leuk en nogmaals bedankt Frank!

Samen met mijn dochter heb ik veel bonbons gemaakt om uit te delen na de spreekbeurt.

Wat heb ik genoten van deze module, het was erg leerzaam, maar ook best stressvol. Het is wel de module waarvan ik denk dat ik het meeste heb geleerd en wat ik supergoed kan gebruiken.