Nawoord

Nawoord

Ik heb erg genoten van de patisserie opleiding bij het CCB dit jaar. Het was leuk en leerzaam. Ik heb kennis gemaakt met technieken waar ik nog niet eerder mee bezig was geweest. Bij patisserie gaat het uiteraard om lekkere producten, maar zeker ook om spectaculaire showstukken. Wat een uitdagingen en mooie onderdelen heeft de patisserie!

Vanaf de eerste dag heb ik veel samengewerkt met Yvonne Verbiest, een fantastische medecursist om mee samen te werken. Ze is ook een erg gedreven medecursist en niet bang voor uitdagingen. Ik ben ontzettend blij met de samenwerking en dat ik Yvonne heb leren kennen. We hebben afgelopen jaar samen mooie dingen gemaakt en veel meegemaakt. Haar naam komt dan ook vaak voor in mijn portfolio.

Behalve heel veel positieve punten heb ik ook enkele kanttekeningen. Qua informatie en structuur vind ik achteraf gezien de opleiding af en toe een beetje rommelig, waardoor ik af en toe onzeker werd over wat eigenlijk van mij werd verwacht.

Daarnaast maak ik zelf regelmatig met fondant beklede gedecoreerde taarten. Voor mij is het belangrijk dat een met fondant beklede taart niet alleen mooi gedecoreerd is, maar ook lekker smaakt. Ik hoopte op deze opleiding op meer patisserie recepten/ideeën/technieken passend bij een gedecoreerd fondant beklede taart, dus op iets meer dan het maken van gedecoreerd fondant bekleed taart op basis van biscuit gevuld met botercrème. Dat vind ik persoonlijk minder bijzonder.

Terugkijkend heb ik een pittig jaar achter de rug, maar ik ben blij en trots op alle mooie dingen ik heb gemaakt.

Tineke, Joris, Matthijs en alle anderen: Bedankt voor een leuk jaar! Ik kijk er naar uit om de Next Level opleiding te gaan volgen om volgend jaar nog meer te leren.