Inleiding en motivatie

Inleiding en motivatie

Ik ben Gunilla Hendriks (Zweeds), 45 jaar, getrouwd met mijn Nederlandse man Richard. Wij hebben 2 kinderen, onze zoon Nils van 11 en onze dochter Elicia van 9 jaar.

We wonen in een huis aan het Zwedenhof in Nootdorp, dat is natuurlijk wel een beetje grappig.

Sinds mijn 7de jaar bak ik taarten en allerlei soorten Zweeds gebak voor familie en kennissen. In mijn tienerjaren kreeg ik het idee om voor zieke mensen medicijnen te maken. Na ruim 18 jaar met plezier binnen de biofarmaceutische industrie te hebben gewerkt ben ik teruggekeerd naar mijn passie voor bakken. Ik denk dat mijn Zweedse afkomst ook bijgedragen heeft aan het feit, dat ik ervan hou om te bakken en om lekkere taarten te maken aangezien dit onderdeel is van de Zweedse cultuur.

GunillasCakePlace is de naam van mijn onderneming. Het is een eenmanszaak en is gevestigd bij mij thuis. Eind augustus 2015 werd mijn contract bij mijn werkgever beëindigd vanwege een reorganisatie van de afdeling waar ik werkte. In november 2015 ben ik naast mijn patisserieopleiding begonnen met mijn onderneming. Mijn doel is om kwalitatief hoogstaande taarten en overige patisserie producten te leveren aan klanten in Nootdorp en omgeving door gebruik te maken van mijn patisseriekennis en ervaring als hobbybakster. Hierbij ligt mijn meerwaarde in het maatwerk dat ik aan de klant lever. Mijn motivatie om een thuisbedrijf te starten ligt in het feit dat deze werkwijze mij de mogelijkheid geeft om zelfstandig ondernemerschap met de verantwoordelijkheid voor mijn gezin te combineren.

Het is al vele jaren een droom voor mij om in de patisseriewereld voor mezelf te beginnen. Als hobbybakster heb ik inmiddels ervaring opgebouwd. Ik heb diverse workshops en cursussen gevolgd, maar heb ook heel veel geleerd door zelf uit te proberen. Om een nóg betere taartenbakker te zijn, met meer kennis over producten, ingrediënten en theorie van de patisserietechnieken, de efficiency in het bakken/decoreren te verhogen en om de hygiëne code te waarborgen heb ik gekozen voor om de patisserie opleiding bij het Culinair Centrum Beverwijk te volgen.