Module 8. Eindopdracht. De Patisserie-Opleiding 2015-2016 CCB Challenge Cup

De Patisserie-Opleiding 2015-2016 CCB  Challenge CUP (dag 3 en 4 van de laatste module)

Opdrachtbeschrijving van Tineke: Het uitgangspunt van de opdracht is de uitdaging tot het verleggen van je grenzen. Met als stelling: “Als je over de lat heen kunt springen ligt de lat te laag”.

Als basis voor deze opdracht is gekozen voor 6 modules van de opleiding:

  • Chocolade
  • Taartdecoreren 1: Royal Icing en spuittechnieken
  • Taartdecoratie 2:  Rolfondant en taartdecoreer-technieken
  • Dessert
  • Siervakken
  • Moderne patisserie

De modules basis patisserie 1 en 2 zijn algemene modules en komen vanzelf in alle producten terug.

Doel: Aangeleerde technieken vertalen naar een eindproduct per module.

________________________________________________________________________________________________

De laatste opdracht bij de patisserieopleiding was om samen met medecursisten een eigen fictief bedrijf op te zetten. Verder was de opdracht om een of meer producten van dit bedrijf te maken en als wedstrijdstuk op de laatste dag te presenteren.

Yvonne en ik hebben hierbij samengewerkt en als fictief bedrijf “Magic Cakes” opgezet. Zie voor meer informatie over dit bedrijf in de Powerpoint presentatie hieronder.

In ons wedstrijdstuk komen meerdere technieken van de modules terug. We hebben erg intensief samengewerkt om dit project voor elkaar te krijgen. Veel plannen gemaakt, veel samen geoefend, maar ook afzonderlijk onderdelen gemaakt.

Het achtergrondverhaal van ons wedstrijdstuk is dat een heks in een boomstronk is gevallen en haar bezem stuk is gegaan. De stronk staat in een oude appelboomgaard met veel mos. Daarom liggen er appels rond de boomstronk. De vulling van de heksenhoed was gemaakt van een bijzonder lekkere appeltaart (met een smaak voor alle leeftijden).

De vulling van de boomstronk was gemaakt voor oudere gasten. De citroencakelaag was namelijk getrempeerd met limoncellolikeur. Het overzicht van de opbouw van de boomstronk vind je in het document beneden:

boomstronk_tekening

 

Alle juryleden vonden onze taarten de lekkerste en niet te geloven maar we hadden gewonnen!

The Challenge Cup winnen! Wow! Wat een leuke afronding van een leuk jaar! Wat waren we blij en trots, Yvonne en ik!

Als prijs ontvingen we een mooie bokaal en we mochten ook een champagnefles openen met een sabel!

 

Zie filmpje beneden toen ik mocht sabreren;