Inhoud van De Patisserie opleiding

Inhoud van De Patisserie opleiding 2015-2016

Het cursusjaar bestond uit 8 modules van ieder 5 lesdagen, de 8 modules zijn:
1. Basis Patisserie deel 1
2. Chocolade
3. Taartdecoratie deel 1
4. Basis Patisserie deel 2
5. Taartdecoratie deel 2
6. Siervakken, en ijscarving
7. Desserts, Ijs, Wijn & Dessert en retro opdracht
8. Moderne patisserie en Challenge Cup

Deze cursus was vanaf september 2015 gedurende een heel cursusjaar elke maandag bij het Culinair Centrum in Beverwijk. Tijdens de opleiding kwamen verschillende onderdelen van de patisserie in de 8 verschillende modulen langs.

Er is geen officieel examen, maar bij de laatste lesdag van een aantal modulen werden onze vaardigheden getest door middel van een eindopdracht en aan het eind van de opleiding volgt een portfolio assessment. Bij voldoende resultaat ontvang je een diploma. Ik heb ervoor gekozen om een moderne website te maken als portfolio, dit om ook beter te worden in het maken van websites.

Mijn docenten op deze opleiding waren Tineke Hendrikse, Joris Paardenkoper en assistent Matthijs Groen. Iedere lesdag hebben ze lesstof uitgelegd en gedemonstreerd.